«Молю тебя, святой отец Николай, великий помошниче!

Как избавил ты мужа от смерти без вины умирающего, так избави раба своего (имя) от всяких злых напастей. Да не нападет на него нечистый дух, ни злая болезнь ни в пустыне, ни в лесу, ни на распутье, ни на море, ни в дому, ни на всяком месте. Сотворено так немо.

Господи боже наш, ты был щедр и преилостив, ты сотворил небо и море, и реки, и все живое в них Ты сотворил первозданного человека Адама и вдохнул в него жемчужину дыхания, ты сотворил его безболезненным.

Адам не мог болеть ни головою, ни очами, ни персями, ни сердцем, ни коленами, ни недугами телесными.

Тако и ты, господи, молением архиерея твоего и чудотворца Николы избави раба сего (имя) от всякой неприязни.

Заклинаю тебя, дьяволе, именем святых отцов, и святым Николаем. Да бежишь ты от дома сего и от места сего в день и час ныне. Да не имеешь ты власти над рабом (имя) со нынешяго дня до скончания века.

Аминь».

Молитва Киприану от колдовства и порчи.

«О, святый угодниче Божий, священномученник Киприан, скорый помощник и молитвенник всем, к тебе прибегающим.

Приими от нас, недостойных, хваление наше и попроси нам у Господа Бога от немощей спасения, от болезней исцеление, от печалей утешение и всего полезного в жизни нашей.

Вознеси ко Господу благомощную твою молитву, да оградит нас от падений греховных наших, да научит нас истинному покаянию, да избавит нас от пленения дьявольского и всякого действия духов нечистых и избавит от обижающих нас.

Будь нам крепким помощником от врагов всех – видимых и невидимых.

Во искушениях подай нам терпение и в час кончины нашей яви нам заступление от истязателей на воздушных мытарствах наших.

Да водимые тобою достигнем небесного Иерусалима и сподобимся в Небеснем Царствии со всеми святыми славить и воспевать пресвятое имя Отца и Сына и Святаго Духа во веки веков.

Аминь.»

Молитва Киприану от сглаза и порчи.

«О, святие священномучениче Киприане и мученице Иустина!

Внемлите смиренному молению нашему. Аще бо временное житие ваше мученически за Христа скончали есте, но духом от нас не отступаете есте, присно по заповедем Господним шествовати нас научающе и крест свой терпеливо нести нам пособствующе. Се, дерзновением ко Христу Богу и Пречистей Его Матери стяжали есте. Темже и ныне будите молитвенницы и ходатаи о нас недостойных.

Будите нам заступницы крепции, да заступлением вашим сохраняеми невредимы, от бесов, волхвов и от человек злых пребудем, славяще Святую Троицу, Отца и Сына и Святаго Духа, ныне и присно и во веки веков.

Аминь.»